За психотерапията

Консултирането и психотерапията не са само за кризисни времена, или за да улеснят намирането на стратегия за справяне с проблеми и дълбоко вкоренени трудности. Терапевтичният процес може да помогне на всеки, който иска да усвои умения за справяне с живота и взаимоотношенията. Тъй като терапията значително подобрява качеството на живота, то тя може да се счита за безценна инвестиция както в настоящето, така и за бъдещето.

Психотерапията е едно пътуване навътре към своята дълбока същност и пълен потенциал от възможности, заложени във всеки човек. Пътуване, осъществено с емпатия, топлина, разбиране, не осъждаща заинтересованост и търпение от страна на терапевта.

Техниките, които прилагам в своята терапия ще ви помогнат да чувствате себе си по-спокойни и уверени, развивайки в себе си вътрешна сила, стабилност и усещане за справяне. Това ще се отрази положително както на вашето здравословно състояние, така и на вашата работа, социален живот, личен живот и взаимоотношенията.

Ще придобиете чувство на благополучие, смисъл и посока в живота си, достигайки една естествена автентичност и автономност.

Много е важно да се знае, че за успеха на терапевтичните цели основно значение има вашата лична мотивация и упоритост – мотивация за поемане на живота в собствените ръце! Нужни са систематична работа и усилия, насочвани и безрезервно подкрепяни от терапевта, за да постигнете желаната от вас положителна промяна.

Ако чувствате, че:

  • животът ви е в криза;
  • ако чувствате вътрешна празнота и животът ви се струва сив и без смисъл;
  • ако се чувствате тревожни, напрегнати или депресирани; ако страдате от страхове или фобии, с които искате да се справите;
  • ако имате натрапливи мисли или панически атаки;
  • ако се чувствате изгубен, гневен, тъжен и изпълнен с негативни чувства през повечето време;
  • ако искате да опознаете себе си по-добре,

то психотерапията е една незаменима възможност да подобрите своя живот.